AK Parti'den istifa eden eski başkan için bomba "yasak aşk" iddiası
DİĞER   
22.01.2022 09:26:23
Nevşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifa ettikten sonra geçen hafta AK Parti'den de istifa eden Rasim Arı ile ilgili bomba iddia. İYİ Parti'ye geçmeye hazırlanan Rasim Arı'nın, belediye başkanlığı görevinden istifa etmesinin yasak aşkı ve belediye kasasından o yasak aşkına ödediği paralar olduğu iddia edildi.Nevşehir Belediye Başkanlığı'ndan geçen yıl, AK Parti'den de geçtiğimiz günlerden istifa eden Rasim Arı, başkan yardımcısının vezneye, dört personelinin ise temizlik işlerine sürüldüğünü söyledi. Bu suçlamalar üzerine AK Partili yeniNevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Arı'ya yanıt verdi. Savran, Arı'nın özel hayatı nedeniyle AK Parti Genel Merkezi'ne çağrılarak, "Rezil olma, edebinle istifa et" denildiğini iddia etti.İşte Nevşehir Belediye Başkanı Savran'ın, gazeteci İsmail Saymaz'ın sorularını verdiği cevaplar...-Arı'nın iddialarına ilişkin yanıtınız nedir?
O bahsettiği dört kişiden ikisi yardım kolilerini kendi araçlarına aktarırken yakalandı. Disiplin cezası aldılar. Ben onları 112'de itfaiye çağrılarına bakmaları için yönlendirdim. Orada da aksaklıklara neden oldukları için temizlikte görevlendirdim. İstifa ettiler. "Yardımcım" diye bahsettiği kişi, başkan olduğumda dedi ki "Üç ay yardımcılık yaparsam hak kaybına uğramam" dedi. "Hayhay" dedim. Şimdi uzman olarak imar müdürlüğünde çalışıyor. Kendisinden önceki başkanın yolsuzluklarının üzerine gittiği için baskı gördüğü ve saldırıya uğradığı iddiası da mesnetsiz. Çünkü ilgili dosya 2018'de, Rasim Bey başkan olmamışken açılmış. Müfettiş incelemeleri devam ediyor. Müdahil olmamız mümkün değil.-O halde istifanın gerçek nedeni nedir?
Genel merkezimiz ve Cumhurbaşkanımızın bir tasarrufu. Bahsedilen sebepleri bire bir görmedim. Bir kadına gönderildiği söylenen dekontları gördüm.-Arı tarafından mı?
- Evet bir kadınla ilişkisi varmış. Kadın, bunu tehdit etmiş. Bu da açık etmesin diye ona ödeme yapmış. Onunla ilgili bir dekont gördüm sosyal medyada.-Ne kadar ödenmiş?
Sanırım, 10 bin TL. Ama daha büyük miktarlar olduğu söyleniyor. Ben görmedim ve bilmiyorum. Bir de kadınla ses kaydı yayınlandı. Bakın, ben beyin cerrahıyım. Rasim Bey istifa ettikten sonra da siyasi çalkantıyı en aza indirecek isim olarak görüldüğüm için teklif edildim. Görevden kaçmadım. Rasim Bey'i yerinden etmek gibi bir tavrım olmaz. Kaldı ki onun belediye meclis üyesi olarak seçildim. Çok usta bir oyuncu, çok usta bir yalancı. Bunları söylemek zorundayım. Beni bile kandırdı. Başkan olduktan sonra gördüklerim, bu süreçte yaptıkları... Onun 21 ayda yaptığının kat kat fazlasını yaptım. Şu mesajı vermeye çalıştım; Bu değişiklik şehrimize zarar vermedi, hizmeti aksatmadı.-Arı, AK Parti'nin ve belediyenin kendisine karşı hareket ettiğini savunuyor. Bu iddia doğru mu?
Yanlış. Bizzat Genel Merkez'den çağrıldı, "Edebinle istifa et" dediler. O asılsız iddialarla insanları suçlayarak, kendini haklı çıkarmaya çalışıyor. Çok yanlış yolda.-"Edebinle istifa et" derken, özel hayatı mı kastediliyor?- Evet. O dönemde "Rezil olma, edebinle istifa et" denildiğini biliyorum."
Cübbeli Ahmet Hoca'dan kendisine AK Partili diyenlere cevap: Siyasetle işim olmaz, dine imana bakarım
DİĞER   
21.01.2022 12:15:15
Son dönemlerde yaptığı çıkışlarla adından söz ettiren Cübbeli Ahmet Hoca, kendisini AK Partili olarak gösterenlere yanıt verdi. Açıklamasında siyasetle işi olmadığını ifade eden Cübbeli, "Banane AK Partiymiş bilmem ne partiymiş. Ben dine imana bakarım" dedi.Son olarak Sezen Aksu hakkında yaptığı çıkışla gündem olan 'Cübbeli Ahmet' olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, yayınladığı bir videoda siyasetle işi olmadığını belirtti.CÜBBELİ AHMET HOCA AK PARTİLİ Mİ?Açıklamasında "Müslümanın çizgisi olacak" diyen Cübbeli, "Kafirlerle oturup kalkarsan sana da bir utanma geliyor. İşte Mustafa İslamoğlu kafalı. Sezen Aksu İslam'a karşı doğru konuşuyor diyor. Adem cahildir diyor. Tövbe. Ali Babacan AKP'deyken aleyhine konuşmazdın diyor. Haşa. Benim siyasetle işim yok. Efkan Ala var orada. Hala AK Parti'de MYK üyesi. Banane AK Partiymiş bilmem ne partiymiş. Ben dine imana bakarım" ifadelerini kullandı.
SEZEN AKSU'YA NE DEMİŞTİ?Twitter hesabından bir paylaşım yapan Cübbeli Ahmet Hoca, Sezen Aksu hakkında şu ifadeleri kullanmıştı: "Beşerin ilk babası ve ilk peygamber Adem Aleyhisselâm ve eşi Havva Validemize cahil diyecek kadar alçalan esfeller ve Allah-u Teâlâ'nın: 'Allah Âdem'e bütün isimleri (dilleri ve ilimleri) öğretti' buyruğunu bilmeyecek derecede echeller bugün toplumun en meşhur ve gözde sanatçısı olarak kabul ediliyorsa artık Allah-u Teâlâ'nın bu toplumdan razı olup olmadığını anlamak için bu kıstas yeterlidir."BABACAN'I DA YERDEN YERE VURMUŞTUCübbeli Ahmet Hoca'dan bir tepki de Sezen Aksu'ya destek veren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a gelmişti. Cübbeli, Babacan için de "Ali Babacan'ın, Sezen Aksu'nun Peygamber Atamıza ve Kıymetli Annemize yaptığı hakâreti fikir özgürlüğü çerçevesinde savunan tweeti çok mânîdârdır. Buna ancak şu yorumu yapabiliyorum; Bugün rey için ana babasını satanlar yarın yönetime gelseler düşünün neleri satarlar?" demişti.
''Gizli oluşum'' operasyonunda yakalandılar! İçlerinde iki savcı ve AK Partili isimler var
DİĞER   
21.01.2022 12:14:44
İzmir'de "gizli bir oluşum" kurarak dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen bir suç örgütü ortaya çıkarıldı. Bu örgütün üyeleri arasında yer almakla suçlananlar arasında halen görevde olan iki savcı ile AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın biri yeni, üçü eski olmak üzere dört yöneticisinin olduğu öğrenildi. Gizli oluşumun istihbarat örgütü gibi faaliyet yürüttüğü, bu yapıya üye olanlardan 10 bin TL para aldıkları tespit edildi.Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, beş ilde geçen hafta önemli bir bir operasyona imza attı. Uzun süre teknik takibe alınan ve son ana kadar gizli tutulan operasyon kapsamında 24 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, örgütlü olarak dolandırıcılık ve sahtecilik yapmakla suçlandı. DW Türkçe'nin ulaştığı bilgilere göre, soruşturmanın İzmir ayağında dikkat çeken isimler yer aldı.
AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Taş, eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Mustafa Gedikoğlu ile eski Yönetim Kurulu üyeleri İbrahim Ölmez ve Cüneyt Güven, savcılığın talimatıyla gözaltına alındı, Ankara'ya getirildi. Geçen yıl sonuna kadar AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olan Gedikoğlu, operasyon öncesinde Kasım 2021'de sürpriz bir şekilde görevden alınmıştı. Gedikoğlu, bir dönem İzmir'de TMSF tarafından Kavuklar Grup ile Küçükbay Şirketler Grubu'na kayyım olarak atanmıştı. Gedikoğlu, geçen yıl ağustos ayına kadar kayyım olarak görev yapıyordu.GİZLİ OLUŞUM İDDİASIŞüphelilerin İzmir'de MİT yapılanmasını taklit ederek "gizli bir oluşum" kurdukları ve bu yapıya üyelik için kişilerden 10 bin TL aldıkları öğrenildi. Bir dönem İzmir'de görev yapan iki Cumhuriyet savcısının da bu yasadışı oluşum içerisinde yer aldığı bildirildi. Savcılık, halen Amasya ve Kilis'te görev yapan iki savcıyla ilgili dosyayı soruşturma izni için Hakimler ve Savcılar Kurulu'na gönderdi. Suç örgütünün paraları bir hakimin eşi üzerinde topladıkları belirtilirken toplam paranın en az 5 milyon TL olduğu iddia edildi. Şüpheliler arasında Gülen yapılanması soruşturması kapsamında ihraç edilmiş bazı askerlerin de bulunduğu öğrenildi.MASAK İNCELEMESİYLE VURGUNUN BOYUTU ANLAŞILACAKAnkara Cumhuriyet Başsavcılığı, şüphelilerin bankalar üzerinden yaptıkları para transferlerini Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) üzerinden incelemeye aldı. Yapılacak inceleme sonucunda "vurgunun" boyutu ortaya çıkacak. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan şüpheliler, önümüzdeki günlerde adliyeye çıkarılacak.HAKAN FİDAN'IN ADINI KULLANMIŞLARŞüphelilerin başında Ankara'da kendisine "reis" diyen bir kişinin olduğu belirtildi. Örgüt yöneticilerinin kendilerini istihbarat olarak tanıtıp, MİT Başkanı Hakan Fidan tarafından gönderildiklerini, zamanı gelince görev verileceğini söyledikleri ve bunun karşılığında menfaat sağlamaya çalıştıkları tespit edildi.İZMİR'DE 'FETÖ BORSASI'DA AÇIĞA ÇIKMIŞTIİzmir'de daha önce de eski AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş'un içinde yer aldığı bir suç örgütü açığa çıkarılmıştı. Kentte "FETÖ borsası" kurdukları iddia edilen yapının üyeleri arasında Ahmet Kurtuluş'un yanı sıra, eski İzmir İstihbarat Şube Müdürü Kudret Dikmen ve suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş'un bulunduğu 69 şüpheli yer almıştı.İddianamede, Kudret Dikmen'in gözaltına alınacak olan şüphelilerin listesini önceden Ahmet Kurtuluş aracılığıyla çeteye sızdırdığı, çetenin de "MİT'e çalışıyoruz, devlet arkamızda" diyerek listede adı bulunan kişilere ulaşarak tehditle para kopardığı öne sürüldü.Soruşturma kapsamında tutuklu olan Ahmet Kurtuluş,"Konuşacağım" dediği bir dönemde tahliye edilmiş ve evinde kendisine polis süsü veren bir tetikçi tarafından öldürülmüştü.
Belediye başkanlığından sonra, AK Parti'den de istifa etti! Rasim Arı'nın yeni durağı İYİ Parti olacak
DİĞER   
20.01.2022 12:02:00
Nevşehir Belediye Başkanlığı'nı sağlık sorunlarını gerekçe göstererek bir yıl önce bırakan Rasim Arı, dün de AK Parti'den istifa etti. İYİ Parti'ye geçeceği konuşulan Rasim Arı'nın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili olumsuz paylaşımlarını da silmesi dikkat çekti.31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'den Nevşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra geçmiş döneme dair yolsuzluk itiraflarıyla gündeme gelen Rasim Arı, daha sonra sağlık nedenlerini gerekçe göstererek belediye başkanlığı görevinden istifa etmişti. Arı, dün de AK Parti üyeliğinden ayrıldığını açıkladı.
ÇOK SERT İFADELER KULLANMIŞTIDaha önce sahte hesaplardan kendisi ve ailesi hakkında çeşitli iftiralar atan kişileri tespit ettiklerini ve 1 milyonluk tazminat davası açtıklarını belirten Rasim Arı, "Sakın ola benim bayramlık ağzımı açtırmayın. Benim bayramlık ağzımızı açtırırsanız, siz girecek delik ararsınız. Sizin gibi kahpece iftiralar da atmam. Siz nasıl insanlarsınız, Müslüman mısınız? İftiranın acısını ödeyeceksin. Şimdi tamamı birbirini satmaya başladı" ifadelerini kullanmıştı."DİYALOG KURMA İMKANI KALMAMIŞTIR"Dün de AK Parti üyeliğinden ayrıldığını açıklayan Rasim Arı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Aynı siyasi çatı altında siyaset yaptığımız ve bu şehre katkı vermek için birlikte mücadele verdiğimiz arkadaşlarımız ile maalesef asgari insani müştereklerde dahi diyalog kurma imkanı kalmamıştır" satırlarına yer verdi.
Mikrofonu açık kaldı ve AK Partili ismin sözlerini herkes duydu: Neyin, ne olacağı bilinmiyor
DİĞER   
8.01.2022 11:39:28
Çorum Belediye Meclisi ocak ayı toplantısında ilginç bir olay meydana geldi. Toplantıda yapılan oylama sırasında, AK Partili Meclis üyesi İsmail Bölükbaş mikrofonun açık olduğunu unutarak yanındaki isme "Kimse iş yapmayı istemiyor ki. Neyin, ne olacağı bilinmiyor ki. Ben devletten iş almam mesela. Özel şahıstan bile iş alınmaz." dedi. Bölükbaş'ın sözlerini salondakiler de duydu.Çorum Belediye Meclisi'nda üyelerin de katılımıyla ocak ayı toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya ise yapılan oylama sırasında AK Partili meclis üyesi İsmail Bölükbaş'ın sözleri damga vurdu."BEN DEVLETTEN İŞ ALMAM"Mikrofonun açık olduğunu unutan Bölükbaşı, yanında oturan belediye meclisi üyesi Muhammed Murat Kılıçlı ile sohbet etti. Bölükbaşı, o anlarda Kılıçlı'ya "Şimdi şöyle bir şey var. Kimse iş yapmayı bir şey yapmayı istemiyor ki… Sen bu işin içindesin. Neyin ne olacağı bilinmiyor ki. Şimdi sen müteahhit olsan… Ben devletten iş almam mesela. Özel şahıstan bile iş alınmaz." dedi.
Özkiraz paylaştı: 21 farklı şirketin yaptırdığı 103 anketin ortalamasına göre AK Parti ve MHP'de sistematik düşüş var
DİĞER   
7.01.2022 12:06:42
Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, 21 araştırma şirketinin yaptırdığı 103 anketin ortalama sonuçlarını katıldığı canlı yayında paylaştı. 1 yıllık süreçteki değişime dikkat çeken Özkiraz, AK Parti'nin 2021 ocak ayında yüzde 37 olan oylarının aralık ayında yüzde 31'e gerilediğini belirtirken, CHP ve İYİ Parti'nin oylarında ise yüzde 2'lik artışlar olduğuna vurgu yaptı. MHP'de de sistematik bir düşüşün olduğunu ifade eden Özkiraz, HDP'nin baraj sorunu yaşamadığını belirtti.Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, TELE1'de Merdan Yanardağ'ın sunduğu programda 21 araştırma şirketinin 103 anketinin ortalamalarını paylaştı. Ortalaması açıklanan anketlere göre AK Parti ve MHP düşüşte, CHP ve İYİ Parti yükselişte. Özkiraz'a göre, HDP'nin ise baraj sorunu yok.AK PARTİ-MHP'DE SİSTEMATİK DÜŞÜŞAnketlerin ortalama sonuçlarına göre, AK Parti'nin oylarının kararsızlar dağıtıldıktan sonra ocak ayında yüzde 37'yken aralık ayında yüzde 31'e kadar gerilediği görüldü. Özkiraz, AK Parti hakkında, "Sistematik bir düşüş var" yorumu yaptı.
Özkiraz'ın açıkladığı bir diğer anket sonucu ise MHP'ye yönelik oldu. Buna göre; ocak ayında yüzde 9,2 olan MHP'nin oy oranı, aralık ayında yüzde 7,3'e kadar düştü. Özkiraz, AK Parti'deki sistematik düşüşün MHP'de de görüldüğünü aktardı.
Selahattin Demirtaş'tan, "MHP, AK Parti'yi bitiriyor" iddiası!
DİĞER   
5.01.2022 11:15:14
Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, iktidar partisinin Cumhur İttifakı'ndaki ortağıyla ilgili olarak "Sanırım MHP, son derece akıllıca bir muhalefet taktiğiyle AKP'yi adım atım bitiriyor" dedi.Kasım 2016'dan bu yana Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kişisel Twitter hesabında Cumhur İttifakı'yla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
AK Parti'den Nurettin Canikli: Kur korumalı TL mevduat hesabı faiz değildir, 'Gizli faizin dik alası' hiç değildir
DİĞER   
22.12.2021 12:09:17
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Kur korumalı TL mevduatı" sistemine yönelik olarak muhalefetin "Gizli faizin dik alası" eleştirilerine sert tepki gösterdi. Canikli, "Öngörülen koruma kalkanı faiz değildir. 'Gizli faizin dik alası' hiç değildir. Faizin en belirgin özelliği, ödenecek faiz oranının önceden belirlenmiş ve garantili olarak ödenecek olmasıdır." diye konuştu.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kabine toplantısı sonrasında duyurmasıyla doların ateşini söndüren "Kur korumalı TL mevduatı" sistemi muhalefetin tepkisine neden oldu.YENİ SİSTEM İÇİN "GİZLİ FAİZİN DİK ALASI" YORUMLARI GELDİMuhalefet partileri günlerdir rekor üstüne rekor kırarak 18,43 seviyelerine kadar çıkan doları 12 liranın altına gerileten yeni sistemi "Gizli faizin dik alası" olarak yorumlarken, gündem yaratan eleştirilere yanıt AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli'den geldi.
Kulis bilgisi: AK Partili vekiller "emeklilere, asgari ücret kadar zam yapılmalı" dedi
DİĞER   
18.12.2021 12:22:35
Asgari ücret zammının ardından gözler emekli maaşlarına çevrildi. Milyonlarca emekli işçiye yapılan yüzde 50'lik zam sonrası, bir beklentiye girdi. AK Parti kulislerinde konuşulan iddialara göre vekiller, emeklilere de asgari ücret zam yapılması gerektiğini söylüyor.Asgari ücret pazarlığında işçi istediğini aldı. Yüzde 50'li zamla asgari ücret 4.253 liraya yükseldi. Asgari ücretten gelir ve damga vergisi de kaldırıldı. Böylece işveren 450 TL'lik bir yükten kurtarıldı. Ancak vergi kalktığı için asgari ücretten AGİ'de kalkmış oldu.EMEKLİLER BEKLENTİ İÇERİSİNDEAsgari ücret zammının ardından gözler emekli zammına çevrildi. Asgari ücrete yapılan tarihi zam sonrası emekliler de büyük bir beklenti içine girdi. Milyonlar şimdi açıklanacak zam oranını bekliyor.
MASADA YÜZDE 35-40 ARASI BİR ZAM VARAK Parti kulislerinde de gündem emekliler. Parti içerisinde konuşanlara göre, emekli zammı için enflasyon + yüzde 25'lik zamdan bahsediliyor. Buda yüzde 35-40 arasında artış anlamına geliyor.EMEKLİLER SEÇİMDE KİLİT NOKTAAK Partili vekiller, emeklilerin seçimdeki önemine de vurgu yapıyor. Seçmen kitlesinin büyük bölümünü emeklilerin oluşturduğunu söyleyen AK Partililer, emekli maaşlarına da asgari ücret gibi büyük bir artış yapılması gerektiğini söylüyor.
İddia: AK Parti'nin HDP'ye dair beş senaryosu var
DİĞER   
9.12.2021 12:51:40
Cumhuriyet Gazetesi yazarı ve eski CHP Milletvekili Mustafa Balbay, AK Parti kulislerinde HDP için konuşulan 5 senaryoyu yazdı.Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay, AK Parti kulislerinde konuşulan HDP senaryolarını bugünkü köşesine taşıdı.
Metropoll anketinde AK Parti yüzde 34.2, MHP baraj altı
DİĞER   
9.12.2021 12:36:56
Metropoll Araştırma'nın sahibi Özer Sencar, Kasım 2021 seçim anketi sonuçlarını sosyal medya hesabından paylaştı. Ankete göre kararsızlar dağıtılmadan AK Parti'nin oy oranı yüzde 26'da kaldı.Seçim giderek siyasetin gündemine girmeye başladı, anketler de üst üste yayınlanıyor. Açıklanan anketler iktidar cephesi açısından çok umut verici değil. MetroPOLL de Kasım 2021 anket sonuçlarını yayımlamaya başladı. Yayınlanan anketler içinde iktidarı sevindirmeye en yakın oran da MetroPOLL'un araştırmasında çıksa da, MHP'nin baraj altı görünmesi Cumhur İttifakı açısından çok da iyi bir haber değil.
AK PARTİ YÜZDE 26'DAAraştırma şirketinin sahibi Özer Sencar'ın sosyal medya hesabından paylaştığı son ankete göre, kararsızlar dağıtılmadan önce AK Parti'nin oy oranı yüzde 26'da kaldı. Aynı ankette kararsızlar dağıtılmadan CHP'nin oy oranı yüzde 17.1 olurken İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 11.3 olarak ölçüldü. Ankette kararsızlar dağıtılmadan MHP'nin oy oranının yüzde 5'te kalması dikkat çekti.KARARSIZLAR DAĞITILDIKTAN SONRAMetroPOLL'ün Kasım 2021 anketinde kararsızlar dağıtıldıktan sonra çıkan sonuçlar da dikkat çekti. Ankete göre AK Parti'nin oy oranı yüzde 34.2 olarak belirenirken CHP'nin oy oranı ise yüzde 22.6 olarak belirlendi. Millet İttifakı'nın diğer ortağı İYİ Parti'nin kararsızlar dağıtıldıktan sonraki oy oranı 14.9 olurken, Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP'nin oy oranı yüzde 6.6'da kaldı. Diğer partilerin oy oranları ise şöyle oldu:
Kılıçdaroğlu'na 10 defa "Aday mısın?" diye soran AK Partili vekil ortaya çıktı
DİĞER   
8.12.2021 09:23:39
Meclis'teki bütçe görüşmelerinde hararetli bir konuşma yaptığı sırada CHP lideri Kılıçdaroğlu'na, AK Parti sıralarından cumhurbaşkanlığı adaylığı kastedilerek "Aday mısın?" soruları yöneltildi. Adaylık sorularını kimin sorduğu merak edilirken Meclis tutanakları yayınlandı. Tutanaklara göre; AK Partili Alpay Özalan, Kılıçdaroğlu'na en az 10 kez "Aday mısın?" diye sordu.TBMM Genel Kurulu'nda bütçe maratonu devam ediyor. Dün başlayan ve 12 gün sürecek görüşmelerin ilk gününde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması Meclis'te gergin anların yaşanmasına neden oldu."ADAY MISIN?" SESLERİKılıçdaroğlu, hayat pahalılığı ve dövizdeki artış gibi konulardan söz ettiği anlarda defalarca "Aday mısın?" sesleri yükseldi. Söz konusu seslerin kimlerden yükseldiği ise merak konusu oldu. Kısa süre sonra ise soruyu soranın kim olduğu ortaya çıktı.
ALPAY ÖZALAN TAM 10 DEFA "ADAY MISIN?" DEDİTBMM tutanaklarına göre, AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Kılıçdaroğlu'na en az 10 kez "Aday mısın?" diye sordu ve toplamda 13 kez cumhurbaşkanı adaylığından bahsetti.AK PARTİLİ VEKİLLER ADAYLIĞI SORDUAK Partili milletvekillerinden Ramazan Can, Salih Cora ve Metin Yavuz'un da Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında kürsüye "Aday mısın?" diye seslenmesi tutanaklarda yer aldı.KILIÇDAROĞLU'NDAN YANIT: GELİYOR GELMEKTE OLAN"Aday mısın?" sorularına sert çıkan Kılıçdaroğlu, "Benim adaylığım neden seni bu kadar ilgilendiriyor. Geliyor gelmekte olan" diye yanıt vererek konuşmasına devam etti.
AK Parti kulislerinde bu konuşuluyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan kesin kararlı, asgari ücret 4 bin liranın üzerinde olacak
DİĞER   
5.12.2021 12:14:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammına ilişkin "Bugüne kadar olmuşun çok çok fevkinde bir artış olacak" sözlerine yer verdi.

Erdoğan'ın sözleri AK Parti kulislerindeki zam söylemlerini değiştirdi. Daha önce parti kulislerinde asgari ücretin "3 bin 500-3 bin 700 TL" civarında olacağı konuşulurken, şimdi "Asgari ücret net 4 bin TL'nin üzerinde olacak. Cumhurbaşkanımız artan döviz kurları karşısında çalışanı ezdirmeyecek. Kesin kararlı" yorumları yapılıyor.Asgari ücretle çalışan milyonlarca emekçinin gözü, hükümetin 2022 yılıyla ilgili alacağı zam kararında. Ancak hükümet, asgari ücrette artışla ilgili çalışmalar yürütürken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın asgari ücretle ilgili son açıklamaları yeni tartışmaların da başlamasını neden oldu.

"ASGARİ ÜCRET 4 BİN TL'NİN ÜZERİNDE OLACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen çarşamba günü partisinin TBMM grup toplantısının ardından gazetecilerin yeni asgari ücrete ilişkin sorusu üzerine "Bugüne kadar olmuşun çok çok fevkinde bir artış olacak" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan'ın açıklaması öncesinde hükümet kanadında "asgari ücretin 3 bin 500-3 bin 700 TL civarında olacağı, bunun için de hükümetin doğrudan çalışana verilecek destek ya da vergi kalemlerinde indirim yapacağı" konuşulurken, AK Parti kulislerinde ise "Asgari ücret en az 4 bin TL olacak" değerlendirmelerinde bulunuluyordu.
Erdoğan'ın sözleri üzerine de AK Parti kulislerinde bu kez "Asgari ücret net 4 bin TL'nin üzerinde olacak. Cumhurbaşkanımız artan döviz kurları karşısında çalışanı ezdirmeyecek. Kesin kararlı" yorumları yapılıyor.

NASIL ÇIKARILACAĞI TARTIŞILIYOR

Ancak bugün uygulanan asgari ücret brüt 3 bin 577, net 2 bin 826 TL. İşverene maliyeti ise 4 bin 203 TL. Cumhuriyet'te yer alan habere göre, bu rakamın 4 bin TL'nin üzerine nasıl çıkarılacağı da AK Parti kulislerinde tartışılıyor.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERDİ"

AK Parti'de "1995 genel seçimlerine doğru gidilen süreçte Necmettin Erbakan'ın en önemli vaatlerinden birinin işçi ve memura zam olduğunun" altı çiziliyor. Başbakan olduktan sonra da Erbakan'ın 1996 Temmuzu'nda asgari ücrette neredeyse yüzde 100'ün üzerinde zam yaptığı anlatılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da "asgari ücretliyi ezdirmemek için Erbakan gibi bir hamle yapmak istediği" kaydedilirken "Artan döviz kurları karşısında yüzde 100'lere varan bir artış söz konusu olmasa da iyi oranlarda zam yapılacaktır. Cumhurbaşkanı, Çalışma Bakanlığı'na da bu yönde talimat verdi" değerlendirmeleri yapılıyor.

HAZİNE'YE ETKİSİ NE OLUR?

Bu noktada da asgari ücretten gelir vergisinin alınmaması gibi bir formül ile birlikte devletin doğrudan çalışana vereceği desteklerin de masada olduğuna dikkat çekiliyor. Ancak bu durum, akıllara "Hazine'ye ne kadar yük getirir" sorusunu getiriyor.

Yazarlar
En Çok Okunanlar
Sayfalar
Anketler
bağdat caddesi psikolog